Előfizetői tartalom

Egész Európában abbahagyták az óvóhelyek építését, mi lesz velünk egy támadás esetén?

Portfolio
A szomszédunkban dúló háború, és a napokban Kárpátalján többször is megszólaló légvédelmi riadók miatt sokakban felmerülhet a kérdés: mit kellene tenni egy esetleges katonai támadás esetén idehaza. Budapesten a kettes és a hármas metró funkcionálhatna óvóhelyként, a Sziklakórház a Gellérthegy belsejében is bármikor átalakítható lenne - derül ki a Fókusz riportjából, amely a vidéki lehetőségeknek is utánajárt.

Megannyi ukrán lakos vonult az orosz-ukrán háború kitörésekor menekedékbe. Ukrajnában egészen máshogyan tekintenek a föld alatti helyiségekre, mint Magyarországon, mivel évek óta háborús fenyegetettségben élnek. A háború kitörése óta az ukrán metróalagutak óvóhelyként üzemelnek - közölték a riportban, amelyben hozzáteszik, hogy minden államnak kell, hogy legyen vészhelyzeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés