Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: az Európai Bizottság és az EKB kezében is vannak eszközök, amik segíthetnek a régión

Portfolio
Az orosz-ukrán háború gazdaságra és pénzpiacokra gyakorolt hatásairól, a nyugati és orosz szankciók következményeiről, az inflációs és gazdasági kilátásokról beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában szerda este Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Mindezt azok után, hogy a jegybank kedden 100 bázispontos kamatemelésről döntött. Ennek kapcsán azt hangoztatta a jegybankár, hogy a mostani helyzetben (magasabb inflációs pálya idén) egyértelmű üzenetet kellett küldenie a Monetáris Tanácsnak.

A bizonytalanság növekedett a háború nyomán a pénzpiacokon - jelezte válaszában Virág Barnabás arra a kérdésre, hogy mi változott március 1-hez képest, amikor legutóbb járt a rádió műsorában. Szerinte nem fundamentális okai vannak a mozgásoknak, hanem érzelmi alapon mozognak az árfolyamok, leginkább a félelem uralja a hangulatot. A félelem pedig annál nagyobb, minél közelebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés