Előfizetői tartalom

MNB: már most bőven 10 százalék felett lenne az infláció a kormány árbefagyasztásai nélkül

Portfolio
Már februárban 2,2 százalékponttal mérsékelték az inflációt a különböző kormányzati árbefagyasztások – mutatta ki az MNB. Ez pedig azt jelenti, hogy a KSH által közölt 8,3%-os infláció ezek nélkül az intézkedések nélkül már 10 százalék felett lenne. Ráadásul márciusban ez a hatás még erősebb lehet az üzemanyagárak elszállása miatt.

 A lakossági energiaárak közel tíz éve rögzítve vannak a rezsicsökkentés keretében, emellett az elmúlt hónapokban a rendkívüli helyzetre való tekintettel további intézkedéseket hozott a kormány – olvasható az MNB friss inflációs jelentésének egyik keretes anyagában. Februártól három hónapon keresztül október 15-i szinten maximálták hét alapvető élelmiszer árát....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés