Előfizetői tartalom

Draghi a Putyin-telefon után: jönni fog az orosz gáz, euróban fizetünk és nem lesz még tűzszünet

Portfolio
Nincsenek veszélyben az orosz gázszállítások Európa felé, mert menetközben végiggondolták az orosz felsővezetésben, hogy mivel járna a rubelben való fizetésre kényszerítés, így várhatóan továbbra is euróban tudunk fizetni a gázszámlákért – gyakorlatilag ezeket árulta el a tegnapi esti, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott telefonbeszélgetéséről egy mai római sajtóeseményen Mario Draghi.

Gázszállítások euróban Draghi a római Foreign Press Clubban tartott beszédében úgy fogalmazott a Reuters beszámolója szerint: "Nem, nincsenek veszélyben" az orosz gázszállítások Európa felé, és gyakorlatilag azt is mondta, hogy az európai cégek továbbra is fizethetnek euróban, majd Oroszországon belül lesz egy technikai jellegű átváltás rubelre. Az olasz kormányfő nyugtató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés