Előfizetői tartalom

Sosem kaptad el a koronavírust? A szupervédettek hozhatják el a világjárvány végét

Portfolio
Az amerikai kormányzat adatai szerint az amerikaiak több mint fele soha nem volt koronavírusos, így a tudósok azon tűnődnek, hogy azok, akik eddig elkerülték a fertőzést, talán teljesen immunisak a vírusra – írja a Bloomberg. Kutatók szerint a korábbi vírusfertőzéseknél a szervezetben kialakult T-sejtes védelem lehet a "szuperimmunitás" kulcsa, amit az oltások hatékonyságának fokozására is felhasználhatnának.

A világjárvány jelenlegi szakaszában az emberek immunitást nyerhetnek a vakcinák révén, egy korábbi fertőzéssel vagy a kettő kombinációjával. Ám arra is van bizonyíték, hogy ritka esetekben egyesek fertőzés vagy oltás nélkül is immunvédelemmel rendelkeznek a koronavírus ellen. A jelenlegi megfigyelési technikák valószínűleg jóval alulbecsülték a valós koronavírusos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés