Előfizetői tartalom

Szép magas lett a magyar bmi

Portfolio
Márciusban a hazai feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexe 57,6 pontra ugrott. Az 50 pont felett növekedésre utaló konjunktúramutató így erős feldolgozóipari lendületről számol be, igaz, az index az utóbbi időben annyira volatilissé vált, hogy bátor következtetéseket nehéz lenne levonni belőle. Az alindexek mindenesetre nagyon erősek, ami a cégvezetők optimizmusáról árulkodik.

A mutató tavaly év végén historikus csúcsára ugrott, januárban viszont már stagnálás közeli értéket vett fel, azóta újra emelkedést látunk. Óvatosan annyit mondhatunk, hogy a bmi azt jelzi, hogy a feldolgozóipar növekedési pályán van, ezt egyébként a termelési adatok is igazolják. A beszerzésimenedzser-index főbb komponensei természetesen szintén erősen alakultak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés