Előfizetői tartalom

Európa lemond az orosz szénről - De kinek fáj ez?

Portfolio
Fájdalmasnak tűnő döntést hoz meg ma az Európai Unió 27 tagállama arról, hogy várhatóan nyártól kezdve új szerződés keretében nem vásárol többé orosz származású kőszenet, amely fájdalmat inkább az EU-ra kell érteni, nem annyira az oroszokra. Közben viszont az ötödik uniós szankciós csomag számos további eleme inkább az orosz gazdaságnak lehet fájdalmasabb.

Amint durvulnak a harctéri cselekmények, úgy keményednek az uniós oroszellenes szankciók – ezt a mintát már hetek óta látjuk és az Európai Bizottság kedden bejelentett, ma várhatóan megszavazott ötödik uniós szankciós csomagja is ezt mutatja. Ebből a Politico információi szerint Magyarország, Németország és Ausztria blokkolása miatt végül egyelőre kimarad az orosz kőolaj...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés