Előfizetői tartalom

Megszólalt a hitelminősítő: Magyarország besorolását is veszélyeztetheti a kormány és az EU vitája

Portfolio
A Fidesz-KDNP újabb kétharmados győzelme ismét élesítette a vitákat a magyar kormány és az Európai Unió között a jogállamiság helyzetéről és további bizonytalanságot jelent az uniós forrásokkal kapcsolatban – írta friss elemzésében a Fitch Ratings. A hitelminősítő jelentősen visszavágta növekedési előrejelzését a magas infláció és az orosz-ukrán háború miatt, ha pedig a befektetőknek nem tetsző irányba fordul a gazdaságpolitika, akkor akár a magyar adósbesorolás is veszélybe kerülhet.

A Fitch alapesetben továbbra is azzal számol, hogy lesz valamilyen megállapodás a magyar kormány és az Európai Bizottság között és hozzájutunk majd a helyreállítási alap forrásaihoz. Ha mégsem sikerülne megállapodni, akkor az jelentősen rontaná a középtávú növekedési kilátásokat, 2023-ban akár 1,5 százalékponttal is rosszabb lehetne a bővülés, mivel ezek az uniós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés