Előfizetői tartalom

Az EU fő klímafegyverét is hatástalanítaná Orbán Viktor a rezsicsökkentés érdekében

Egyelőre az EU-tagok kisebb része támogatja az Orbán Viktor kormányfő által április 6-án ismertetett, több ország, illetve szervezet által régebb óta szorgalmazott felvetéseken alapuló, a magas energiaárak ügyében szorgalmazott azonnali brüsszeli intézkedések többségét. A bioüzemanyagok ügyében viszont az Európai Bizottság már korábban közölte, támogatja a tagállamokat a bekeverési arány csökkentésében.

Amíg a háború tart, addig minden adminisztratív előírást, ami az árakra vonatkozik, fel kell függeszteni – mondta a miniszterelnök a választások után tartott első nemzetközi sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a rezsicsökkentés fenntarthatósága a GDP-növekedéstől függ és attól is, hogy az EU dönt-e a három magyar javaslatról. Beszámolója szerint a magyar fél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés