Előfizetői tartalom

Elhozta a pandémia a digitális Kánaánt?

Intelligens eszközök terjedésének felgyorsulása, online meetingek és távoktatás, home office, érintésmentes fizetés és szállítás, online vásárlások és szórakozási lehetőségek számottevő növekedése – ezek mindegyike olyan tényező, mely a Covid-19 járvány hozadéka. A technológiai fejlődés és az ipar 4.0 vívmányai ugyan már a pandémiát megelőzően is rendelkezésünkre álltak, de rohamos terjedésnek a világjárvány időszaka alatt indultak. A technológiai adaptáció és a digitális átmenet hossza számos esetben lerövidült. A hatások a fogyasztókat, munkavállalókat és a vállalkozásokat egyaránt érintették. Adódik a kérdés, hogy a Covid-19 járvány tekinthető-e boosternek a technológiai fejlődés előrehaladásában, valamint tartós marad-e a folyamat?

Kulcs az internet-hozzáférés A technológiai fejlődés és a legmodernebb technológiák adaptálása elősegíti a feltörekvő, fejlődő gazdaságok konvergálását a fejlett országok irányába, vagyis mérséklődik a fennálló technológiai rés.  Az ENSZ jelentése azonban számos kihívást azonosít, mely hátráltathatja ezt a folyamatot: a demográfiai változásokat (a fejlődő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái