Előfizetői tartalom

A Goldman Sachs nagy esélyt lát az amerikai recesszióra

Portfolio
A történelmi tapasztalatok szerint a Fed nagyon nehéz helyzetben lesz: úgy kell szigorítania és letörnie a magas inflációt, hogy közben nem fogja vissza jelentős a gazdaságot. A Goldman Sachs szerint viszont 35% az esélye annak, hogy a következő két évben valamikor az amerikai gazdaság recesszióba süllyed - írja a Bloomberg.

A Fed legfőbb feladata, hogy csökkentse a szakadékot a munkaerő-kereslet és a tényleges munkaerő-állomány között, hogy a bérek az infláció 2%-os céljával konzisztens mértékben növekedjenek. Ehhez a munkaerő-keresletnek csökkennie kell, miközben a jegybanknak ügyelnie kell arra is, hogy a munkanélküliség ne nőjön meg nagyon - mondta Jan Hatzius, a bank vezető közgazdásza....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés