Előfizetői tartalom

Mégsem sérti a nyugati szankciókat, ha rubelben fizetünk az orosz gázért?

Portfolio
Az Európai Bizottság jogi szolgálatának nem hivatalos, belső értékelése alapján nem egyértelmű, hogy tényleg megszegné valaki a nyugati szankciókat akkor, ha az orosz elnök rendeletét betartva a Gazprombankos számlákon keresztül fizetne rubelben a Gazpromnak, és ezért Budapesten morgolódás fogadta az Európai Bizottság elnökének szankciósértéssel kapcsolatos figyelmeztetését – derül ki az EU-Monitor cikkéből, amely megszerezte a Bizottság említett belső anyagát.

A lap cikke alapján nem dőlt még el az a kérdés Brüsszelben, hogy tényleg megsértené-e egy uniós ország, illetve gázkereskedő azokat a nyugati szankciókat, amelyek az orosz intézményekkel szemben állnak fent. Kifejezetten érdekes azonban, hogy a jogi szolgálat első szakvéleményében nem is a most meghozott szankciókra mutogatnak, hanem a krími megszállás után 2014. júliusában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés