Előfizetői tartalom

Hogy mi van?! Egészen hihetetlen fizetési adatok érkeztek Magyarországról!

Portfolio
Nemcsak az átlagember, de az elemző is csóválja a fejét és ráncolhatja a szemöldökét akkor, amikor a KSH februári kereseti adatait nézi meg. A hivatal szerint ugyanis közel 32%-kal (!) nőtt az átlagkereset februárban. Az emberek döntő többsége azonban egészen biztos, hogy nem kapott ekkora béremelést. Az adatok mélyére nézve kiderül, hogy a rendvédelmi dolgozóknak juttatott fegyverpénz dobja meg az egész nemzetgazdasági átlagkeresetet. Ennek hatására ebben a szektorban közel háromszorosára ugrott az átlagkereset, míg a többi iparágban leginkább 6 és 20% közötti béremelést láthatunk.

Milyen 30%?! Jól kezdődött az idei év, ami a kereseteket illeti. Januárban 13-14% közötti mértékben nőttek a fizetések, amit a minimálbér és a garantált bérminimum idei, közel 20%-os növelése mellett a munkaerőhiány is felfelé hajt. Februárban viszont ennél is sokkal nagyobb ütemben, 32%-kal nőttek a bruttó keresetek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adati szerint....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái