Előfizetői tartalom

Tényleg meglépték az oroszok, elzárták a gázcsapot a lengyelek felé

Portfolio
A Gazprom leállította a Jamal-szerződés keretében Lengyelországba irányuló orosz gázszállításokat - jelentette több lap a lengyel médiában korábban. Azóta mindkét érintett fél részéről érkeztek nyilatkozatok, melyek megerősítették a korábbi értesüléseket, vagyis az oroszok holnaptól tényleg elzárják a gázcsapot a lengyelek felé.

A korábbi találgatás után megérkezett a lengyel állami gázvállalat, az PGNiG közleménye az ügyről. Ebben azt írják, hogy a PGNiG-t tájékoztatta a Gazprom, hogy a Jamal-szerződés szerinti szállításokat teljes felfüggeszti. Az intézkedés április 27-től, reggel 8 órától van érvényben. A PGNiG hozzátette, hogy lépéseket fog tenni a gázáramlás helyreállítása érdekében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés