Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: Magyarország könnyítést kap az uniós olajembargó alól

Portfolio
Az Európai Bizottság kedden terjeszti be azt a javaslatát, amely év végével tiltaná be az Európai Unióban az orosz olajtermékek importját, tehát a kőszén embargójához hasonlóan lesz egy több hónapos felkészülési idő, és speciális helyzete miatt Magyarország és Szlovákia „bizonyos mentességeket, vagy átmeneti intézkedéseket” kap – tudta meg a Politico Ursula von der Leyen bizottsági elnök köreiből.

Összeállt a csomag a német fordulat után Mindez összhangban van a német ZDF ma reggeli információival, hogy a múlt heti német fordulat után Magyarország és Szlovákia is visszavonja vétóját, pontosabban azzal szerelik le az ellenkezésüket, hogy a helyzetükre tekintettel könnyítéseket kapnak (döntő részben a Barátság vezetéken jutnak orosz olajhoz), a németek pedig egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés