Előfizetői tartalom

Hamvaiból éled újjá a magyar turizmus, de messze még a teljes felépülés

Portfolio
A koronavírus előtti utolsó békeévhez, vagyis 2019-hez képest továbbra is érdemi visszaesést láthatunk a hazai turizmusban, ami azt sejteti, hogy hosszú út vezet még a teljes felépülésig. Az elmúlt hetekben a szálláshelyek egyre növekvő kihasználtságáról és az utazási kedv növekedéséről szóló híreket tehát árnyalják a friss adatok, amelyek továbbra is jelentős, közel 30%-os visszaesésről tanúskodnak a Covid előtti szinthez képest. Az elmúlt évek lezárásaihoz képest viszont érdemi az élénkülés a KSH adatai szerint. Ez nem csoda: a gyakorlatilag bezárt szálláshelyekhez viszonyítva természetesen többszöröződést láthatunk.

A vendégéjszakák száma 2021 márciusához képest több mint öt és félszeresére nőtt, ami nem csoda, hiszen tavaly ilyenkor gyakorlatilag be voltak zárva a szálláshelyek a koronavírus-miatt. Ugyanakkor 2019 azonos hónapjához mérten 28%-kal csökkent a vendégéjszakák száma, vagyis a Covid előtti utolsó évhez képest továbbra is jelentős az elmaradás. A belföldi vendégek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés