Előfizetői tartalom

Hamvaiból éled újjá a magyar turizmus, de messze még a teljes felépülés

Portfolio
A koronavírus előtti utolsó békeévhez, vagyis 2019-hez képest továbbra is érdemi visszaesést láthatunk a hazai turizmusban, ami azt sejteti, hogy hosszú út vezet még a teljes felépülésig. Az elmúlt hetekben a szálláshelyek egyre növekvő kihasználtságáról és az utazási kedv növekedéséről szóló híreket tehát árnyalják a friss adatok, amelyek továbbra is jelentős, közel 30%-os visszaesésről tanúskodnak a Covid előtti szinthez képest. Az elmúlt évek lezárásaihoz képest viszont érdemi az élénkülés a KSH adatai szerint. Ez nem csoda: a gyakorlatilag bezárt szálláshelyekhez viszonyítva természetesen többszöröződést láthatunk.

A vendégéjszakák száma 2021 márciusához képest több mint öt és félszeresére nőtt, ami nem csoda, hiszen tavaly ilyenkor gyakorlatilag be voltak zárva a szálláshelyek a koronavírus-miatt. Ugyanakkor 2019 azonos hónapjához mérten 28%-kal csökkent a vendégéjszakák száma, vagyis a Covid előtti utolsó évhez képest továbbra is jelentős az elmaradás. A belföldi vendégek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái