Előfizetői tartalom

Reális, hogy leáll az orosz gázszállítás egész Európa felé - mondta ki a nagy francia cég vezére

Portfolio
Egyelőre euróban fizetünk az orosz gázért, és várjuk az Európai Bizottság iránymutatását a rubelben való fizetési vitában, az pedig mindezzel együtt „hihető forgatókönyv”, hogy leállnak az Európába irányuló orosz gázszállítások – mondta a francia RTL Rádiónak csütörtökön a nagy francia közszolgáltató cég, az Engie vezérigazgatója.

Catherine MacGregor elmondása szerint eddig euróban fizettek az orosz gázért, ahogy az a megkötött gázszerződésükben benne van és most még „szinte tele” vannak a tárolóik, így májusban még nem kell aggódniuk az Engie ügyfeleinek, mert legközelebb csak május végén kell fizetniük az oroszok felé. Addig pedig várják, hogy mit mond majd az Európai Bizottság a frissítendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés