Előfizetői tartalom

Gloster: a hazai piac ki van éhezve egy növekedési sztorira

Portfolio
Tavalyi év rendkívüli volt és idén is komoly növekedési periódusban van a Gloster, amelynek fő hajtóereje az organikus bővülés mellett a stratégiai akvizíciók. Kizárólag magas nyereségű nemzetközi szoftver-fejlesztő cégeket vásárolnak meg és ezt követik a jövőben is – szögezte le a Portfolio-nak Szekeres Viktor. Az cég igazgatóságának elnöke hozzátette: az igazi nagy nemzetközi növekedés csak most jön a cég életében, amelyhez új, nemzetközi arculat is készül.

A cég tavalyi eredményei is jelzik, hogy a Gloster egy rendkívüli növekedési szakaszban van. Az árbevétel több mint a duplájára emelkedett, 2,3 milliárdról 5 milliárd forintra, az EBIDTA 790 millió forintra nőtt, ami szintén több mint a duplája a 2020-asnak. Az árbevétel közel negyede, 23 százaléka exportból származik, illetve a teljes árbevétel 54 százaléka évente megújuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés