Előfizetői tartalom

Kiderült, hogyan vágna vissza az olajembargó magyar blokkolásáért Amerika

Portfolio
Mivel nem született még meg az Európai Unióban az orosz olajembargóval kapcsolatos döntés részben a magyar kormány ellenállása miatt, most amerikai pénzügyminisztériumi tisztviselők egy másik megoldást terveznek az orosz olaj minél inkább háttérbe szorítására: az import megdrágítását a vámon keresztül, amelyből Ukrajna újjáépítését is lehetne finanszírozni.

Az amerikai tárca illetékesei kedden azt közölték a Reuters tudósítása szerint, hogy a G7-ek e hétvégi pénzügyi találkozóján azt a javaslatot tervezik benyújtani, hogy az uniós tagállamok vessenek ki vámokat az orosz olajra, ami így gyorsabb alternatívája lenne a teljes olajembargónak. Janet Yellen (fenti képünkön) jelenleg Brüsszelben van, a Brussels Economic Forumon tartott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés