FONTOS Itt a fordulat? A vártnál sokkal gyengébb az amerikai gazdaság
 
Előfizetői tartalom

Még az EU-s dobogóra sem fért fel a brutálisan erős magyar gazdaság

Portfolio
Három gazdaság is visszaesést mutatott az első negyedévben az európai gazdaságban - derül ki az Eurostat friss közléséből. A jelentős magyar GDP-növekedés még arra sem volt elég, hogy felférjünk az EU-s dobogóra, az uniós rangsorban elfoglalt ötödik helyünk viszont így is kifejezetten szép teljesítmény. Ha az éves visszatekintést figyeljük, akkor három ország van előttünk.

Közzétette az Eurostat az uniós tagállamok legfrissebb rangsorát, amely a legtöbb tagállam első negyedéves GDP-növekedési adatát tartalmazza. A lista még nem teljes, néhány tagállam még mindig nem közölte az első becslését sem, de az már most látszik, hogy a ma reggel közölt, kifejezetten erős magyar GDP-adat nem fért fel az európai dobogóra. A magyar gazdaság az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés