Előfizetői tartalom

Powell: nem fogunk habozni kamatot emelni, amíg az infláció nem kezd csökkenni

Portfolio
Folytatni kell a kamatemeléseket addig, amíg nem látunk egyértelmű és meggyőző jeleket arra nézve, hogy az infláció csökkenni kezd – mondta kedden a Wall Street Journalnak Jerome Powell. A Fed elnöke azt is előrevetítette, hogy a következő két ülésen 50 bázispontos szigorításnak lehet többsége a döntéshozók körében, de ezt nem lehet előrejelzésnek tekinteni.

A jelenlegi helyzetben annak van itt az ideje, hogy a Fed szorosan az infláció leszorítására koncentráljon – mondta kedden Jerome Powell. A Fed elnöke a Wall Street Journalnak adott élő interjút, amit videón közvetítettek. A szakember kiemelte, hogy megvannak az eszközeik, amikkel el fogják érni az infláció leszorítását, senki ne kételkedjen abban, hogy ez sikeres lesz. Powell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés