Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: vasárnap összejöhet az uniós olajembargó - Komoly fenyegetést kapott Magyarország

Portfolio
A legfrissebb jelek szerint vasárnap, tehát még a hétfőn kezdődő EU-csúcs előtt, összejöhet az uniós orosz olajembargós alku, amely felmentést adna a vezetékes szállítású kőolaj alól, így Magyarország megkapná, amit akart, de mégis veszélybe kerülhet az olajellátása az egyre komolyabb ukrán fenyegetések miatt, amelyek a Barátság kőolajvezeték elzárását pedzegetik. Nem véletlen ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnapi félmondata, miszerint ennek a kockázatnak a kivédésére is garanciákat kér Magyarország az olajembargós vétó feladásáért cserébe.

Miután szerdán váratlan fordulatként azt jelezte Charles Michel európai tanácsi elnök, hogy a viták ellenére még a hétfői EU-csúcs előtt összejöhet az alku a hatodik uniós szankciós csomag keretében az orosz olajembargóról, tegnap is intenzív egyeztetéseket bonyolított különböző tagállamok vezetőivel. Ezek eredményeként Charles Michel környezetéből azt hallotta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés