Előfizetői tartalom

Magyarországi benzinturizmus: rendkívüli helyzetbe nyúlt bele a kormány

Portfolio
Literenként 30-60 eurócenttel, tehát 115-230 forinttal volt drágább e hét hétfőn a szomszédos uniós országok benzinára a magyarországi hatósági árnál, a gázolajé pedig 25-40 centtel, azaz 95-153 forinttal. Ez volt az a jelentős árkülönbség, ami a komoly üzemanyagturizmust okozhatta Magyarországon, és a jelek szerint ezt akarta felszámolni a kormány a csütörtöki bejelentésével azzal együtt is, hogy a rendelet számos technikai és jogi kihívást is okozott.

A csütörtöki Kormányinfón bejelentett döntés (a külföldiek péntektől a piaci áron vehetik az üzemanyagot, ha nem magyar a rendszámuk, vagy a forgalmi engedélyük) komoly technikai nehézségeket hozott a benzinkutaknak, amelyeket aznap este még utoljára sok helyen megrohantak a külföldiek a 480 forintos magyarországi hatósági ár kihasználása érdekében. Péntektől ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés