Előfizetői tartalom

Kötelezettségszegési eljárást kockáztat Magyarország a kettős üzemanyagár-rendszerrel?

Portfolio
Thierry Breton uniós ipari biztos levélben kérte Palkovics László technológiai és ipari minisztert, hogy Magyarország függessze fel a jelenleg alkalmazott kettős üzemanyagár-rendszert addig, amíg az EU vizsgálatot folytat az ügyben, mivel az diszkriminatív lehet más európai uniós állampolgárokkal szemben. Feltételezhetően az EU problémája a hazai rendszerrel az, hogy az uniós állampolgárok esetében nem szabad különbséget tenni abban, hogy ki milyen feltételek mentén és milyen áron jut hozzá például az üzemanyaghoz. - nyilatkozta Weinhardt Attila, a Portfolio makro rovatának elemzője a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének pénteki adásában, aki ezután azt is elmondta, hogy mi volt a magyar kormány válasza és milyen következményekkel kell számolnia Magyarországnak.

Az uniós biztos levelére Palkovics László tárcája mellett Orbán Viktor is reagált péntek reggel a Kossuth Rádióban, a két reakció nagyon hasonló volt. A kormány álláspontja az, hogy a háború okozta rendkívüli helyzet miatt rendkívül intézkedésekre van szükség ezért marad a hatósági benzin ár. De a miniszterelnök azt is hozzátette, hogy van logika a brüsszeli felvetésekben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái