Előfizetői tartalom

Antiinflációs politikára kényszerít a háború ára

Az ukrán-orosz háború elsősorban az érintett felek által exportált mezőgazdasági termékek tőzsdei árfolyamán keresztül veszélyezteti a világgazdasági stabilitást. Érdekes módon az energiapiacon orosz olajat importálni előnyös, míg a Brent olaj vásárlók drágán megfizetik a háború következményeit. Ezek az inflációs hatások is erősítik az antiinflációs politika visszatértét.

Emelkedő nyersanyagárak Egy év alatt az európai gáz piaci ára közel 220%-kal emelkedett, viszont a háború sokkhatása csupán pár napig tartott március elején, amikor néhány nap alatt 2,5-szörösére emelkedett a gáz piaci ára, majd hamar visszakorrigált. A Brent olaj 70%-ot drágult egy év alatt, és szintén érezhető a háború hatása, mert február 23. óta 31%-ot emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés