Előfizetői tartalom

Elindult Romániában a fekete-tengeri földgáz kitermelése

MTI
Először került fekete-tengeri földgáz a román gázszállítási rendszert üzemeltető (Transgaz) hálózatba szerdán, miután Black Sea Oil and Gas (BSOG) és koncessziós partnerei, a Petro Ventures Resources, illetve a Gas Plus Dacia megkezdték az energiahordozó kitermelését a Romániához tartozó Midia térségében - jelentette be Virgil Popescu energiaügyi miniszter.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a Carlyle magántőke-befektető csoport által alapított BSOG szerdán kapta meg az országos energiaszabályozó hatóság jóváhagyását a Midia földgáz-kitermelési projekt beindításához. A Fekete-tenger kontinentális talapzata alatt található földgáztartalék kitermelésének megkezdését Nicolae Ciuca miniszterelnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés