Előfizetői tartalom

Őrületes bérigények és munkaerőhiány - Zárnak be az éttermek?

A koronavírus öt hulláma, az egyre dráguló alapanyagok, a többszörösére emelkedő rezsiköltségek, és nem utolsósorban a jelentős munkaerőhiány több, korábban igen kedvelt éttermet térdre kényszerített az elmúlt időszakban. Akik talpon maradtak, azok is komoly küzdelmet vívnak, mert nem találnak elegendő dolgozót, miközben a költségek folyamatosan emelkednek.

Munkaerőhiány minden fronton

Kovács Lászlót, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnökét épp akkor értük el telefonon, amikor a La Fiesta Party Service tulajdonos ügyvezető igazgatójaként 20 év után újra kocsiba ült, hogy ő menjen el a megrendelt áruért. Berobbant áprilistól a rendezvénypiac. Két év bezártság után rájött egy csomó cégvezető, hogy a személyes üzleti eseményeket és találkozókat nem váltja ki az online jelenlét. Emiatt sok megrendelésünk van, de kevés a munkatárs - mondta.

Eljutottunk odáig, már a több fizetés sem elég, mert nincs kinek odaadni

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés