Portfolio signature

Őrületes bérigények és munkaerőhiány - Zárnak be az éttermek?

Nagy Károly
A koronavírus öt hulláma, az egyre dráguló alapanyagok, a többszörösére emelkedő rezsiköltségek, és nem utolsósorban a jelentős munkaerőhiány több, korábban igen kedvelt éttermet térdre kényszerített az elmúlt időszakban. Akik talpon maradtak, azok is komoly küzdelmet vívnak, mert nem találnak elegendő dolgozót, miközben a költségek folyamatosan emelkednek.

Munkaerőhiány minden fronton

Kovács Lászlót, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnökét épp akkor értük el telefonon, amikor a La Fiesta Party Service tulajdonos ügyvezető igazgatójaként 20 év után újra kocsiba ült, hogy ő menjen el a megrendelt áruért. Berobbant áprilistól a rendezvénypiac. Két év bezártság után rájött egy csomó cégvezető, hogy a személyes üzleti eseményeket és találkozókat nem váltja ki az online jelenlét. Emiatt sok megrendelésünk van, de kevés a munkatárs - mondta.

Eljutottunk odáig, már a több fizetés sem elég, mert nincs kinek odaadni

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések