FONTOS Nagyon meglódult az orosz hadsereg: úgy néz ki, elfoglalták Pobjedát
 
Előfizetői tartalom

Európa lett a majomhimlő-járvány epicentruma: nyáron felgyorsulhat a terjedés

Európa a majomhimlő-járvány kitörésének epicentrumává vált, 25 európai országban több mint 1500 esetet azonosítottak, ezek globális szinten a megbetegedések 85 százalékát teszik ki. Afrikán kívül még senki nem halt bele a majomhimlőbe, de az Egészségügyi Világszervezet szerint a fertőzés nyáron tovább terjed majd Európában.

Egyre jobban terjed a majomhimlő a világban: az igazolt fertőzöttek száma már meghaladja a 2 ezret, a gyanús esetekkel együtt pedig már 2200 körüli érintettről van tudomása a hatóságoknak szerte a világon az Our world in Data adatbázisa szerint. Európában Nagy-Britanniában van a legtöbb majomhimlős, az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés