Előfizetői tartalom

Széthurcolhatják a koronavírust nyáron – Újabb járványhullám alakulhat ki Európában?

Hiába vannak sokkal többen beoltva koronavírus ellen, mint tavaly ilyenkor, a fertőzöttek száma most duplája az akkorinak. Elsősorban Nyugat-Európában látszanak a vírus felfutásának első jelei, ráadásul a most terjedő variánsok minden bizonnyal valamelyest kerülik az immunvédelmet. Szakértők figyelmeztetnek: a tesztelések ritkulásával és a járványfelügyelet lanyhulásával veszélybe kerülhet az országok azon képessége, hogy észleljék az új mutációkat és gyorsan reagáljanak azokra. Attól tartanak, hogy mindez újabb járványhullámokat generálhat, az év későbbi részében, ismét komoly terhelést róva az egészségügyi rendszerekre.

Egyértelműen láthatók egy új járványhullám korai jelei Nyugat-Európában, amelyet elsősorban az omikron új alváltozatai okoznak – nyilatkozta Antoine Flahault, a Genfi Egyetem Globális Egészségügyi Intézetének igazgatója. Európában az eddigi utolsó, tavaszi járványhullám tetőzése, vagyis január vége óta hosszú ideig szinte folyamatosan csökkent a koronavírus-fertőzöttek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés