Előfizetői tartalom

MEKH: Itt az idő megújítani a versenypiaci földgázfelhasználókkal kötött szerződéseket

Portfolio
A versenypiaci földgáz-kereskedelmi szerződések többnyire az október elsején kezdődő gázév időpontjához igazodnak. A zavartalan és folyamatos ellátás érdekében szükséges, hogy a felhasználók kiemelt figyelemmel kísérjék ezt a határidőt és időben gondoskodjanak az új szerződések megkötéséről. A Hivatal felhívja a versenypiaci földgázfelhasználók figyelmét, hogy kellő körültekintéssel, minél előbb vizsgálják meg földgázbeszerzési szerződéseiket és gondoskodjanak azok mielőbbi megkötéséről, illetve megújításáról.

Azok a felhasználók, akik meghaladják a 20m3/h vásárolt kapacitást - jellemzően a kis-, közepes és nagyméretű vállalatok - a versenypiacról vásárolhatnak földgázt. Ezen a piacon az energiakereskedők piaci alapon szerzik be és értékesítik tovább a gázt. Az elmúlt hónapok geopolitikai és makrogazdasági eseményei jelentős változásokat hoznak az energia ellátási szerződések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés