Előfizetői tartalom

Távozik Domokos László ÁSZ-elnök, megvan az utódja

Portfolio
Július 4-én lejár 12 éves megbízatása Domokos Lászlónak, és úgy tűnik, a kormány új embert talált az Állami Számvevőszék élére. Windisch László volt MNB-alelnök, a KSH kommunikációért felelős elnökhelyettese lehet az utód, a jelölőbizottság szerda délelőtt fog ülésezni - tájékoztatta a Világgazdaságot Bánki Erik a bizottság elnöke.

A váltás sejthető volt abból, hogy a hét elején az Országgyűlés 125 igen és 40 nem szavazattal hétfőn létrehozta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét jelölő eseti bizottságot, de egyetlen jelzés sem esett arról, hogy Domokos mandátuma hosszabbodna meg. A nyolctagú bizottságban a kormánynak 5 tagja van, ezért Windisch jelölése után csak formalitás, hogy ki kapja a pozíciót....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés