Előfizetői tartalom

Már aratnak a földeken, az egyik legrosszabb országos termésátlaggal nézünk szembe

Portfolio
Az árpa betakarítása a napokban fejeződik be, a búzát pedig most kezdték el, és a repce is még folyamatban van. Így a termés mennyiségét egyelőre nem látjuk, ugyanakkor az agrárminiszter szerint nem kell "jóstehetség ahhoz, hogy azt mondhassuk, hogy az egyik legrosszabb országos termésátlagra számíthatunk majd idén." Ha az elkövetkezendő napokban nem érkezik csapadék, akkor beláthatatlan következményekkel kell számolni a kukorica és a napraforgó esetében - mondta az M1 csatornának Nagy István.

Nagy István a termés visszaesését at időjárással magyarázta, amely egyrészt kettészakította az országot. Elsősorban kelet-magyarországi megyéket érint az aszály. Példaként említette, hogy Nógrád megyében hektáronként 5-6 tonnának kellene lennie a búzának és az árpának is, amelyből 2,3 tonnát arattak. Ez nagyon nagy intő jel számunkra - mondta az agrárminiszter, aki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés