Előfizetői tartalom

Megszólalt Orbán Viktor a deviza- és energiapiaci helyzetről és fontos üzeneteket mondott

Portfolio
Ritkán látunk olyan gazdasági és piaci helyzet összefoglalót Orbán Viktor kormányfőtől, mint amivel csütörtök este jelentkezett a Facebook-oldalán, hiszen szó van benne az euró dollárral szembeni árfolyamáról, az olaj- és gázpiacról, a magyar ellátásbiztonságról, az ipari termelésről és az idei GDP-növekedési kilátásainkról, foglalkoztatásról, illetve a költségvetési fegyelemről. Közben viszont a forint árfolyamáról, illetve az EU-megállapodás esélyeiről nem tett említést, igaz egy mai agrárkamarai rendezvényen utóbbiról nagyon biztató dolgokat mondott és ez is jókora erősödést váltott ki ma a forintnál.

Orbán Viktor a poszt elején úgy fogalmazott, hogy „A háború és a szankciók együtt oda vezettek, hogy az egész világon ma Európa számára a legdrágább az energia. Ezért gyengül napok óta az euró a dollárhoz képest.” Ez a megjegyzés egyértelműen utal arra, hogy kedden 19 éves mélypontra esett az euró a dollárral szemben és részben ez is még tovább lökte a lejtőn...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái