Előfizetői tartalom

Ha ezt meglátod, rögtön vékonyabban kened a vajaskenyeret: felrobbant a margarin és a kenyér ára is

Portfolio
Júniusban tovább emelkedett az infláció Magyarországon, a 11,7%-os áremelkedésnél magasabbra legutóbb 1998 októberében volt példa. Továbbra is az élelmiszerek mutatják a legnagyobb drágulást, de lassan csatlakoznak hozzájuk a tartós fogyasztási cikkek is a gyenge forint miatt. A legnagyobb áremelkedéseket összesítő toplistán továbbra is szinte kizárólag élelmiszerek szerepelnek, csak elvétve tud befurakodni egy-egy más termék vagy szolgáltatás.

Magyar infláció: tovább, tovább, tovább… A májusi 10,7% is több mint húszéves csúcsot jelentett a magyar inflációban, majd onnan júniusban még tovább emelkedett a ráta 11,7%-ra, ami már közel negyedszázados csúcsot jelent, utoljára 1998 októberében volt ennél magasabb az áremelkedés üteme. A még rosszabb hír, hogy a maginfláció a májusi 12,2%-ról 13,8%-ra emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés