Előfizetői tartalom

Bréking: a kormány feladta az eredeti rezsicsökkentést!

Portfolio
Az energiakrízissel kapcsolatos kormányülés után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Németh Szilárd rezsibiztos tett bejelentéseket a szerda délutáni Kormányinfón. Hét intézkedést ismertettek az energiaválság megelőzése érdekében, és azért, hogy legyen elegendő energia télre. Ennek keretében többek között a rezsicsökkentést alapjaiban módosítja a kormány. Az átlagfogyasztás mértékéig lesz rezsicsökkentett a villany- és a gáz ára, e felett az érintettek a piac árat fogják fizetni. A miniszter rengeteg kérdést kapott a kata-módosítással kapcsolatban, és válaszában többször elismerte, hogy a katából kikerülők adóemeléssel állnak szembe. A kata átalakítása  többletbevételt hoz az államkasszába, 50-300 milliárd forint között szóródnak az ezzel kapcsolatos becslések.

2022. július 13. 21:42 Megosztás Jöhet a tízszeres áram- és gázszámla Magyarországon - Ezt a két ábrát sohasem akartad látni Az a háztartás, amely éves szinten 1729 köbméternél több földgázt fog fogyasztani, az őszi-téli hónapokban akár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés