Előfizetői tartalom

A 4 napos munkahét nem a hosszú hétvége szinonimája

Egyre többen próbálják ki a 4 napos munkahetet. Az Egyesült Királyságban már 70 vállalat teszteli ezt a működtetési formát, de Belgiumban már februártól bevezették azt, hogy amelyik munkavállaló kéri, dolgozhasson a szokásos 5 helyett csak 4 napot, fizetéscsökkenés nélkül, ugyanazokkal a juttatásokkal. Magyarországon is találunk már példát hasonló működésre, azonban ez eddig inkább a kivétel, mintsem az általános gyakorlat. Ráadásul komoly kockázatai vannak a 4 napos munkahétnek.

Egyre több országban kísérleteznek a 4 napos munkahéttel Európában, ami a koronavírus-járvány alatt vetődött fel újra, igaz, akkor spórolási szándékkal. Idén viszont egyre több európai szakszervezet próbál meg azért harcolni, hogy trend legyen a 4 napos munkahét. Belgiumban a munkavállalók kérésére ezt köteles a munkáltató biztosítani, de a briteknél egyelőre 70 cég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés