Előfizetői tartalom

Rezsicsökkentés: az egész ország találgatja ennek az ábrának a folytatását

Portfolio
Amióta él a rezsicsökkentés, az elmúlt 8 évben havi 12-15 milliárd forint közötti összeget fizettek a magyar lakossági fogyasztók a villamosenergiáért, a nyári hónapokban a sáv alját, a téli hónapokban pedig a sáv tetején volt az összesen kiszámlázott díj - derült ki a Portfolio vizsgálatából. Most az egész ország azt találgatja, hogy ez a rezsicsökkentési rendszer módosítása miatt milyen mértékben fog megemelkedni augusztustól. A válasz információink szerint holnap érkezhet meg, legalábbis szerdára várható a Magyar Közlönyben a rezsicsökkentés módosítását rögzítő kormányrendelet. Frissítés! Cikkünk előző verziójában tévesen azt írtuk, hogy 2723 KWh-nál húznák meg az éves átlagfogyasztási határt, de a pontos szám 2523 KWh.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) árampiaci statisztikáiból kinyerhető, hogy a rezsicsökkentés keretében (az egyetemes szolgáltatásban) a szolgáltató havonta mekkora árbevételt ért el a lakossági fogyasztók által, magyarul mekkora összeget számlázott ki havonta. Sőt, az is kinyerhető, hogy a kisebb éves fogyasztású (1000 KWh alatti, illetve 1000-2500...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés