Előfizetői tartalom

Már hét ország ellenzi a 15%-os európai gázfogyasztás-csökkentést

MTI
Görögország ellenzi az Európai Bizottság friss javaslatát, amely 15 százalékkal csökkentené az európai uniós tagországok gázfelhasználását - jelentette ki Jannisz Ikonomu görög kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján Athénban. Megerősítette a kormányzati álláspontot Kosztasz Szkrekasz környezetvédelmi és energiaügyi miniszter is, aki egy helyi rádiónak úgy nyilatkozott, hogy Athén csatlakozik a brüsszeli javaslatot már ellenző portugál, spanyol, olasz, francia, máltai és ciprusi állásponthoz.

A miniszter elmondta, hogy Görögország az importból beszerzett gáz 70 százalékát áramtermelésre használja fel, így a Brüsszelben javasolt csökkentés a görög lakossági és vállalati felhasználókat egyaránt súlyosan érintené. Leszögezte: elutasítják a mennyiség kért szintjét, és nem értenek egyet az intézkedés kötelező jellegével sem. (Egyelőre a Bizottság nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés