Előfizetői tartalom

Szijjártó Péter: nagyon komoly ügy Brüsszel 15%-os gázfogyasztás csökkentési elvárása

MTI
|
Portfolio
A kormány várja a hivatalos javaslatot az Európai Bizottságtól (EB) a gázfelhasználás csökkentéséről, amelyet tegnap mutattak be Brüsszelben - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtök reggel az amerikai Fox News-nak adott interjújában. Mindez azért érdekes, mert a Bizottság közzétette a gázfelhasználás önkorlátozásáról, vagy szükség esetén a kötelezővé tételéről szóló rendelettervezetet, ami itt érhető el.

Szijjártó Péter a műsorban kifejtette: a magyar kormány a bizottságnak azt a felvetését, miszerint 15 százalékkal kellene csökkenteni az európai gázfelhasználást, nagyon komoly ügynek tartja. A bejelentésről és annak hátteréről, céljáról ebben a cikkben írtunk részletesen: Kapcsolódó cikkünk 2022. 07. 20. Rendkívüli gázpiaci bejelentés jött Brüsszelből, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés