Előfizetői tartalom

Régen nagy luxus volt, most mindenki számára könnyen elérhető a műköröm, de vajon az is marad?

Portfolio
Pár évtizede igazi luxusnak minősültek a most abszolút megfizethető kéz- és körömápolási szolgáltatások, amelyek a jelenlegi gazdasági körülmények mellett a jövőben is könnyen azzá válhatnak - mondta a Portfolio-nak az első budapesti körömszalon tulajdonosa. Kispál Luca ismertette, hogy a forint-euró árfolyamának alakulása rányomja a bélyegét az alapanyagok árának emelkedésére és magasabbak a bérigények. Utolérte az infláció a szépségszektort is, így a manikűr, a műkörömépítés és a pedikűr ára is jelentős növekedési pályára kényszerült. A szakemberek aggódnak megélhetésük miatt, hiszen mostanában jelentették be a kata adózási forma szigorítását, valamint kérdéses az is, hogy a növekvő rezsiköltségek mellett a vendégek a jövőben mennyire lesznek képesek a szolgáltatás árát kigazdálkodni.

Nehezen indult a kéz- és műköröm-ápolóknak az idei év, mivel az alapanyagok ára 10-30 százalékkal emelkedett. Ez azért is aggodalomra adott okot, hiszen a szépségiparban  manikűr-pedikűr-műkörömépítő szakmának van a legmagasabb anyagszükséglete és fogyóanyag-költsége: sok gépet, alaplakkot, színt, díszítőt kell beszerezni a vendégek igénye és a divat szerint, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés