Előfizetői tartalom

Kiakadt az agrárkamara, mert olcsó a dinnye

Portfolio
Középtávon megszűnhet a magyarországi dinnyetermesztés, főképp amiatt, hogy a termelők a kiskereskedelmi üzletláncok felé való átadási árban nem tudják érvényesíteni a költségeiket – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete. Jelenleg az ágazatban nagy feszültséget okoz, hogy egy áruházlánc a keresleti piac ellenére, a szezon közepén drasztikus akcióba kezd, 149 forint/kg árával a dinnyét csak a vásárlók becsalogatására használva.

Magyarországon öt év alatt közel megfeleződött a dinnye termőterület, idén már csak mintegy 2600 hektáron termelnek dinnyét. A korábbi évek egyes áruházláncok általi árletörő akciói, valamint kedvezőtlen időjárása miatt sokan abbahagyták a termelést, illetve jelentősen kisebb területen végzik azt. Ezen a lecsökkent nagyságú termőterületen – hiába az idei, a dinnyének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés