Előfizetői tartalom

Több élelmiszer is eltűnhet a magyar boltok polcairól: erre jobb felkészülni

Portfolio
A növekvő infláció és a brutálisan megemelkedett inputanyagköltségek egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a különböző termékek fogyasztói árára, ráadásul az egyes termékcsoportoknál érzékelhető tartós globális kínálati szűkösség is fokozza az árak emelkedését - mondta a Portfolio-nak Harnóczi György, az OTP Agrár főosztályvezetője. A szakember hozzátette, a drasztikus élelmiszerdrágulás miatt előfordulhat, hogy egy-egy terméknek annyira elszáll az ára, hogy egyre többen nem tudják megfizetni, a keresletcsökkenés hatására pedig le is kerül a polcokról. Az már most is megfigyelhető, hogy bizonyos élelmiszerek forgalma jelentősen csökken.

Elképesztően megnőttek a termelők költségei az agrárium minden ágazatában, az energiaáraktól kezdve a munkaerő-költségeken át, egészen az inputanyagok árának emelkedéséig, mind komoly nehézséget okoznak. Mennyire tud beépülni a termelési költségek növekedése az egyes ágazatoknál a végtermékek árába? Mennyire tudják érvényesíteni a megnövekedett költségeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés