Előfizetői tartalom

Már külföldre sem kell menni, hogy euróban fizess a szállásért

A hazai szállodák most, a főszezonban nem futnak rossz szezont, bár azért vannak olyan szállásadók, amelyek erősebb nyárra számítottak a belföldi turistákat illetően. A "rezsidémon" már nemcsak a szállodai szereplők költségoldalán jelent meg, hanem befolyásolhatja az őszi keresletet is, mert sokan az utolsó pillanatban gondolhatják át, hogy végül mégsem mennek el wellness szállodába szeptemberben vagy októberben, az első fűtésszámlák megérkezéséig. Mindeközben a forint vesszőfutása miatt információink szerint már nemcsak budapesti, hanem egyes vidéki szállodák is euróhoz kötik a szobaáraikat. A végösszeget forintban fizetik a vendégek, de ez a fajta árazás eddig inkább a magánszállásadókra, az Airbnb szektorra volt jellemző.

Előkerül az eurós elszámolás Egy vidéki hotelben megszálló olvasónk meglepve tapasztalta, hogy euróárfolyamhoz kötötten határozták meg számára fizetendő szállásdíjat a napokban. Mivel a forint épp erősödött, és 400 alatt volt az euró, az „ügyleten” még nyert is, de ez a fajta árazási technika is jelzi, hogy a hazai szállásadók a kiszámíthatatlanul ugráló költségeiket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés