Előfizetői tartalom

Gyorsan terjed a kór, már gyerekek is elkapták a majomhimlőt

A majomhimlő epicentruma továbbra is Európa, ahol – az USA mellett – ugrásszerűen nő a fertőzöttek száma. A majomhimlő által jelentett kockázat globálisan mérsékelt, de egyedül Európában minősítette magasnak a WHO. A legnagyobb kockázatnak jelen állás szerint a bi- és homoszexuális férfiak vannak kitéve. A vírust azonban bárki elkaphatja, már a gyerekek között is találtak fertőzötteket.

Július utolsó hetére 21 ezer fölé emelkedett a májusban kitört majomhimlő-járványban érintett betegek száma. A fertőzés rohamosan terjed: a május eleje és június közepe közötti másfél hónapban összesen 2 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak világszerte, az azóta eltelt alig másfél hónapban viszont már 19 ezret. Magyarországon is hasonló ívet mutat az esetszámok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés