Előfizetői tartalom

Nem is a gáz a fő eszköz Putyin kezében? Az oroszok fegyvere sok helyen a koronavírusnál is több embert ölhet meg

A múlt héten az oroszok és az ukránok török közvetítéssel megegyeztek arról, hogy biztosítják Odessza fekete-tengeri kikötőjének működését. Ezzel elvileg elhárult az akadály az ukrán gabonaszállítmányok indulása elől, illetve csökkentek a fenyegető élelmiszerválsággal kapcsolatos félelmek. A problémák nem oldódtak meg, most mindenki árgus szemekkel figyeli, hogy a felek betartják-e az egyezséget. Sokak szerint ugyanis Vlagyimir Putyin orosz elnök nem is a gázszállításokkal akarja sakkban tartani a világot, hanem az élelmiszerárak manipulálásával.

A legnagyobb problémát sikerült megoldani, de sorakozik a többi Az orosz-ukrán háború kitörése óta az egekbe szöktek az élelmiszerárak világszerte, Európában szinte mindenhol az élelmiszerek drágulnak a legnagyobb mértékben a fogyasztói kosáron belül. Az ENSZ élelmezésügyi szervezete (FAO) élelmiszer-árindexén is az látszik, hogy ugyan volt egy kis megtorpanás, de még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés