Előfizetői tartalom

Nem is a gáz a fő eszköz Putyin kezében? Az oroszok fegyvere sok helyen a koronavírusnál is több embert ölhet meg

Beke Károly
A múlt héten az oroszok és az ukránok török közvetítéssel megegyeztek arról, hogy biztosítják Odessza fekete-tengeri kikötőjének működését. Ezzel elvileg elhárult az akadály az ukrán gabonaszállítmányok indulása elől, illetve csökkentek a fenyegető élelmiszerválsággal kapcsolatos félelmek. A problémák nem oldódtak meg, most mindenki árgus szemekkel figyeli, hogy a felek betartják-e az egyezséget. Sokak szerint ugyanis Vlagyimir Putyin orosz elnök nem is a gázszállításokkal akarja sakkban tartani a világot, hanem az élelmiszerárak manipulálásával.

A legnagyobb problémát sikerült megoldani, de sorakozik a többi Az orosz-ukrán háború kitörése óta az egekbe szöktek az élelmiszerárak világszerte, Európában szinte mindenhol az élelmiszerek drágulnak a legnagyobb mértékben a fogyasztói kosáron belül. Az ENSZ élelmezésügyi szervezete (FAO) élelmiszer-árindexén is az látszik, hogy ugyan volt egy kis megtorpanás, de még...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái