Előfizetői tartalom

Tesco-vezér: fenntarthatatlan az árstop, nincs itt semmiféle extraprofit

Valóban óriási bevétel látható a kiskereskedelemnél, azonban nem beszélhetünk extraprofitról, amelyet a Tescónak is be kell fizetnie idén és jövőre az államkasszába. A szektor finanszírozza az árstop költségeit is, azonban a Portfolio-nak Pálinkás Zsolt, a Tesco-Global Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy piactorzító hatásuk miatt az egyes élelmiszerekre bevezetett hatósági árak hosszú távon fenntarthatatlanok. Az áruházlánc vezetője az inflációra tekintve egyáltalán nem optimista, szerinte egyes szektoroknak készülniük kell a recesszióra. A Tesco is érzékeli a lefelé vásárlást, azok a vásárlók, akik korábban egy prémium terméket preferálták, most belekóstolnak egy más kategóriába, az olcsóbb változatokba is, emellett beköszönt az azonnali kedvezmények kora. Végül, de nem utolsósorban Pálinkás Zsolt minden kétséget eloszlatott: a Tesco marad Magyarországon.

A kormány idén és jövőre 8 ágazattól szed be többletadót különadó formájában, amit a kormányzati kommunikáció "extraprofit-adónak" hív, mivel ez érvelése szerint meglepetés nyereség és csak úgy az érintett cégek ölébe hullott. A Tescónak az új kulcsokkal több mint 21 milliárd forintot kell befizetni az államkasszába. Ezt hogyan gazdálkodják ki? Szükséges,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés