Előfizetői tartalom

Megjött a figyelmeztetés: ha nem lesz gáz, leállhat a magyar ipar nagy része

Portfolio
A gázellátás hosszabb ideig tartó zavarai a termelés érezhető csökkenéséhez és következésképpen munkahelyek megszűnéséhez vezetnének, különösen az iparban - hívja fel a figyelmet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a tagjai körében végzett gyorsfelmérésének eredménye alapján. Azt is megjegyzik: a hatalmas energiaár-emelkedések további terhet jelentenek a vállalatok versenyképességére. A felmérésből az is kiderül, hogy az érintett ipari cégek brutális energiaár-emelkedéssel szembesültek. Az emelés mértéke a gáz esetében 210 százalék (medián).

A DUIHK július végi felmérésében hatvan vállalat vett részt, amelyek mintegy 40 000 dolgozót foglalkoztatnak, ami az ország vállalkozási szektorában foglalkoztatottak mintegy 20 százalékát jelenti - áll a szervezet közleményében. "Miközben a felmérésben résztvevő cégek, és számos más tagvállalat többnyire bízik abban, hogy az elkövetkező hónapokban biztosítható...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái