Előfizetői tartalom

Brutális fakitermelés kezdődhet Magyarországon, aminek nagy ára lesz

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök egy héttel ezelőtti nyilatkozata, majd Gulyás Gergely miniszter ezt megerősítő bejelentése után csütörtök este megjelent a kormány döntése, amivel gyakorlatilag minden akadályt elhárítanak a fakitermelés útjából idehaza. Mindez arra utal, hogy a téli tűzifa biztosítása érdekében rendkívüli lépésre készül az állam. Szakmai szervezetek egyelőre nem mondtak véleményt az alapvetően új helyzetet teremtő intézkedésről, a 10 millió Fa Alapítvány viszont már a kormányzati nyilatkozatok után közzétette reakcióját az erdők kiirtásáról.

Csütörtök este beszámoltunk a tegnapi közlönyben megjelent kormányrendeletről, amely a veszélyhelyzetre hivatkozva teljesen új helyzetet teremt a magyar erdőkben végezhető fakivágások terén. A téli tűzifa biztosítása érdekében a kormány gyakorlatilag minden tilalmat elhárít a fakitermelés útjából. Ez alapján azt mondhatjuk, hogy a kormány nagyon súlyos téli gázhiányos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés