Előfizetői tartalom

Afrikából jöhet a gyógyír a kiégett magyar kukoricaföldekre?

Portfolio
Egyre nő Magyarországon azoknak a területeknek a kiterjedése, ahol a klímaváltozás miatt már nem lehet rentábilisen kukoricát termeszteni, hosszú távra tehát olyan növényeket kell keresni, melyek bírják a megváltozott hazai klímát. Ilyen növény lehet a cirok, melyet Afrikában sok helyen termesztenek, de Európában is előfordul, lévén, kibírja a mostoha körülményeket, és mind emberi fogyasztásra, mind pedig takarmányozásra kiváló – nyilatkozta Braunmüller Lajos, a Portfolio agrár-szakújságírója a Checklist pénteki adásában.

Magyarország mezőgazdaságának jelentős része a klasszikus szántóföldi vetést jelenti, itt olyan növényekről van szó, mint a búza, az árpa, a napraforgó, a repce és a kukorica. A '70-es, '80-as években Magyarország kiemelkedő kukorica-termesztő országnak számított, az éghajlatváltozás viszont egyáltalán nem kedvez ennek a növénynek, mely a szélsőséges időjárási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés