Előfizetői tartalom

Sorsdöntő esemény jön, amely megint kivégezheti a piacokat

Portfolio
A héten érkezik a júliusi amerikai infláció, amely ha - június után ismét - meglepően magas lesz, akkor a elillanhat a befektetők tévhite a Fed kamatpályájáról alkotott képről. Emlékezetes, hogy a Fed júliusi kamatdöntése után a piac úgy értelmezte Powell szavait, hogy közel van a kamatpálya teteje, de a vártnál magasabb inflációs adat szétkergetheti a galambokat az Egyesült Államokban (Powell egyébként azt is hangsúlyozta, hogy a jegybank adatvezérelt üzemmódra áll). Ez lesz a hét egyik legfontosabb eseménye, de azért lesznek mások is: például a magyar inflációs adat.

Hétfőn idehaza a Magyar Nemzeti Bank közli az értékpapírok statisztikáit, a KSH pedig a júniusi külkereskedelmi adatok első becslését (a korábbi hónapok kilengései után ez különösen érdekes lesz, főleg az energiaárak emelkedése miatt). Külföldön nem számítunk fontos hírre. 2022. augusztus 8-14. makronaptár Magyar makrogazdaság augusztus 8. hétfő ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés